MediaWatch

Telia: Markedet skal bestemme

Det skriver Telia i dets bemærkninger til en bekendtgørelse vedrørende udbredelsen af bredbånd i Sverige. Telia mener i stedet for at bredbåndsudviklingen skal styres af kundernes efterspørgsel og markedets aktører.

Ifølge Telia har en tidlig afregulering, adgang til risikovillig kapital og en sund konkurrence gjort den svenske IT-branche til et af verdens mest ekspansive og fremgangsrige brancher. Hvis forudsætningerne for tele- og IT-branchen bliver lige så gode i fremtiden, mener Telia nok, at de fremtidige visioner om udbygning af et landsdækkende bredbåndsnet indenfor fire år kan opfyldes.

Telia deler ikke grundholdningen i den svenske udredning vedrørende bredbåndsudbygningen, der siger at staten og kommunerne gennem offentlige IT-infrastrukturprogrammer, skal styre udbygningen af et nyt nationalt bredbåndsnet.

I stedet for mener Telia at såvel udbygningen af net og tjenester skal styres ud fra kundebehov og markedsaktørernes kendskab og innovationsevne.

Mere fra MediaWatch

Det globale bogsalg steg i 2021

Salget af bøger på tværs af fysiske og digitale salgskanaler er steget med mellem fem og ti pct. i størstedelen af de 18 lande, som indgår i en ny kortlægning af det globale bogsalg i 2021.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs