MediaWatch

Danske virksomheder IT-villige

Publikationen "Danske virksomheders brug af informationsteknologi 2000", er et led i Danmarks Statistiks samarbejde med IT- og Forskningsministeriet om IT-statistik.

Undersøgelsen viser, at mere end fire af fem virksomheder har adgang til Internettet. "Også på europæisk plan viser de nyeste tal, at danske virksomheder er helt i front, når det drejer sig om anvendelse af Internettet," siger Birte Weiss.

Ifølge den nye, danske undersøgelse er virksomhedens mangel på kvalificeret personale med IT-kompetence den væsentligste barriere for anvendelsen af IT. Det nævnes som et stort problem af knap hver femte eller17 procent af virksomhederne.

Kun hver tiende virksomhed angiver, at problemet med rekruttering af nye medarbejdere med IT-kompetencer er en stor barriere for IT-anvendelsen. Især for de små og mellemstore virksomheder er det altså vigtigere af få udviklet IT-kvalifikationerne hos de nuværende medarbejdere end at ansætte nye folk med IT-kompetencer.

Det gælder dog ikke branchegruppen forretningsservice, der blandt andet omfatter konsulentfirmaerne. Inden for denne gruppe vurderes problemet med rekruttering som den største barriere.

Mere fra MediaWatch

Medie: Regeringen lægger op til ny filmforpligtelse

I et aftaleudkast til de afsluttende forhandlinger om medieforliget fremgår det ifølge Finans, at DR og TV 2 på ny kan blive underlagt den såkaldte filmforpligtelse. Den blev ellers afskaffet i 2018, men siden har filmbranchen kritiseret udviklingen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs