MediaWatch

TeleRingen sprænges

De selvstændige butiksejere besluttede i går på et landsmøde at bryde med TeleRingen, og dermed med Debitel, som ejer rettighederne til navnet. Butiksejernes forhandlerforening har derfor opsagt kontrakten med TeleRingen, med frigørende virkning.

"Debitels ageren i markedet har de sidste fem måneder været meget ringe" udtaler Rolf Ovesen, der er formand for forhandlerforeningens marketingudvalg. "Vi vil naturligvis opfylde vore kontraktlige forpligtelser overfor TeleRingen indtil vi per 30. juni kan blive frigjort", siger Rolf Ovesen til MediaWatch. Derefter vil forhandlerne indgå nye kontrakter med andre operatører.

TeleRingen består af 53 selvstændige butikker fordelt over hele Danmark. Kæden sælger mobil- og fastnettelefoni samt Internet forbindelser for blandt andet TDC, Sonofon, Telia og Debitel.

"Debitels produkter udgør en forsvindende lille del af vores samlede salg", siger Rolf Ovesen, der selv ejer otte telebutikker i Københavnsområdet. Dertil kommer, at en stor del af forhandlerne var TDC-, Sonofon- og Telia-forhandlere, inden de blev en del af Debitel's TeleRingen. Det vil derfor være mere naturligt at knytte tættere relationer med de mere betydningsfulde operatører i stedet for med Debitel, mener Rolf Ovesen. Hvem det bliver, vil sandsynligvis blive offentliggjort på et nyt landsmøde i slutningen af juni.

"TeleRingen er naturligvis kede af det, der er sket", siger Anette Eriksen, der er divisionschef i TeleRingen, og fortsætter "Det har stor betydning for vores virksomhed, og vi er i gang med undersøge og planlægge, hvad vi skal gøre i den nuværende situation".

Navnet TeleRingen ejes af Fleggaard-koncernen, men rettighederne til navnet er outsourcet til Debitel frem til år 2005. Hovedaktionærerne i Debitel-koncernen er Swisscom, DaimlerChrysler og Metro.

I Danmark ejes Debitel af Debitel AG, Fleggaard og DLG.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs