MediaWatch

Sega udvikler for Microsoft

Ifølge planen skal Sega udvikle i alt 11 spil til Microsoft's spilkonsol, Xbox, til levering senere i år. Planen er blevet offentliggjort i dag af Microsoft's stifter Bill Gates, der talte på Tokyo Game Show. Samarbejdet skal sikre Xbox et fodfæste på det japanske marked forud for lanceringen senere i år, skriver financial Times.

Forventningen er, at der vil være mellem 15 og 20 spil klar, når XBox rammer butikkerne, men talsmaænd for Microsoft advarer dog om, at antallet kan ende så lavt som 10.

Analytikere mener, at den lokale opbakning vil være essentiel for Microsoft's muligheder for at tage konkurrencen op med Sony og Nintendo. Sony lancerede i slutningen af sidste år sin Playstation2 konsol, mens Nintendo inden længe ventes at bringe sin Gamecube på markedet.

I dag sidder de udenlandske softwareselskaber på mindre end 5 procent af det japanske marked. Electronic Arts er i øjeblikket det eneste selskab med en signifikant position på markedet.

Microsoft, der har slået til lyds for at XBox kommer med onlineadgang, har i går indrømmet, at det ikke vil være muligt at udbyde bredbåndsservice i Japan før 2002 hvor dets aftale med NTT Communications træder i kraft.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs