MediaWatch

Nye tv-kanaler i Frankrig

Det sker ved at bevillige over en milliard kroner til public service stationen France Television til udviklingen af tre helt nye TV-kanaler. De skal lanceres i forbindelse med den kommende premiere på det digitale terrestriske sendenet.

De tre planlagte kanaler udgøres af en filmkanal, en regionalkanal og en nyhedskanal. Oprindelig havde France Television anmodet om støtte til lancering af tre yderligere kanaler.

Premieredatoen for det digitale sendenet er foreløbig sat til slutningen af 2002, og den franske regering vil i løbet af den kommende sommer indlede udvælgelsesproceduren med henblik på at udpege alternative kandidater til de øvrige kanalpladser end dem, der skal udfyldes af France Television.

Udbredelsen af satellit- og kabel-TV i Frankrig er relativ beskeden og derfor ventes det nye sendenet at blive en stor succes.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs