MediaWatch

Søndagsavisen sælger internetboghandel

Saxo Internetboghandel, der er grundlagt af en kreds af forlag med blandt andre Munksgaard og Gyldendal i spidsen, blev efter manglende succes opkøbt af OFiR i februar sidste år. I dag anses Saxo for at være den mest informative internetboghandel for danske bøger, og har siden opstarten været et foretrukket indkøbssted for en række skoler og biblioteker.

Sammenlægningen af de to Internetboghandler sker som en naturlig konsekvens af forlagsbranchens prissætning på bøger. En konsolidering af bogindkøbet regnes for en forudsætning, såfremt de nødvendige forlagsrabatter skal opnås.

Stop4U.com overtager driften af Saxo.dk fra og med den 18 april, men boghandlen vil fortsat være at finde på OFiR's portal. Sammenlægningen med den internationale boghandel betyder, at det fremover vil være muligt at købe udenlandske titler hos Saxo.

Handlen finder sted som en ren aktiehandel og betyder, at Stop4U.com giver OFiR 1.238,939 Stop4U-aktier svarende til en ejerandel på 15 procent. I kursværdi svarer det til 7,4 millioner kroner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs