Cisco: Slut med opkøb!

MediaWatch

Cisco, der alene sidste år opkøbte 23 selskaber, har ikke foretaget nye opkøb siden det i midten af december sidste år overtog kommunikationsselskabet ExiO Communication. Opkøbspausen er den længste siden den der fandt sted under den asiatiske krise i 1998, skriver Financial Times.

De mange opkøb har tjent til at holde Cisco foran dets konkurrenter, men efter en kort overgang at have haft verdens højeste børsværdi - godt 550 milliarder dollar, er selskabet i denne uge nået helt ned på en børsværdi af blot 117 milliarder dollar. Nedgangen skyldes i vid udstrækning kollapset i tech-aktierne, der satte ind i marts sidste år. Forventningen til et nyt indtjeningsvarsel har ligeledes været med til at presse aktiekursen nedad.

Cisco brugte sidste år 12,7 milliarder dollar på opkøb, men denne strategi må nu lægges om og selskabet har derfor meldt ud, at der ikke vil blive tale om nye opkøb førend markedet igen begynder at vise tegn på vækst og fremgang.

Michelangelo Volpi, Cisco's strategichef, udtrykker selskabets nuværende standpunkt klart, idet han udtaler: - Så længe der ikke er nogen vækst, vil der ikke blive tale om nye opkøb.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter