Job i Danmark for fyrede svenskere

MediaWatch

Et nyligt oplæg fra Dansk Industri anslog, at den umiddelbare mangel på kvalificerede IT- og telekom-medarbejdere er 3.700. Det tal vil i løbet af få år vokse til 17.500. Derfor spejder stadig flere danske virksomheder over Sundet efter arbejdskraft.

Potentialet for svenske konsulenter er stort i hele landet, men særligt i København, siger Henrik Egede, informationschef i IT-Brancheforeningen, til Sydsvenska Dagbladet. Tom Jakobsgaard fra konsulentfirmaet Primix siger, at behovet for konsulter inden for flere områder er betydeligt større end markedet kan mætte.

Om baggrunden for den aktuelle situation siger Henrik Egede, IT-Brancheforeningen, at Danmark har haft en langsommere tilvækst og er ikke blevet ramt af IT-krisen i samme omfang som Sverige.

- Jeg tror det beror på, at IT-bølgen kom senere i gang i Danmark og at forventningerne ikke har været så store. IT-optimismen blev aldrig så stor som i Sverige, og derfor kom der heller ikke så store tømmermænd, siger han til det svenske dagblad.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter