MediaWatch

Job i Danmark for fyrede svenskere

Et nyligt oplæg fra Dansk Industri anslog, at den umiddelbare mangel på kvalificerede IT- og telekom-medarbejdere er 3.700. Det tal vil i løbet af få år vokse til 17.500. Derfor spejder stadig flere danske virksomheder over Sundet efter arbejdskraft.

Potentialet for svenske konsulenter er stort i hele landet, men særligt i København, siger Henrik Egede, informationschef i IT-Brancheforeningen, til Sydsvenska Dagbladet. Tom Jakobsgaard fra konsulentfirmaet Primix siger, at behovet for konsulter inden for flere områder er betydeligt større end markedet kan mætte.

Om baggrunden for den aktuelle situation siger Henrik Egede, IT-Brancheforeningen, at Danmark har haft en langsommere tilvækst og er ikke blevet ramt af IT-krisen i samme omfang som Sverige.

- Jeg tror det beror på, at IT-bølgen kom senere i gang i Danmark og at forventningerne ikke har været så store. IT-optimismen blev aldrig så stor som i Sverige, og derfor kom der heller ikke så store tømmermænd, siger han til det svenske dagblad.

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs