Palm ramt af recession

MediaWatch

Nedkølingen i den amerikanske makroøkonomi rammer nu også den verdensførende producent af håndholdte computere Palm. Selskabet meddeler, at det vil afskedige 15 procent af arbejdsstyrken eller 250 fuldtidsansatte som følge af faldende efterspørgsel, skriver Financial Times. Palm vil desuden skære i omkostningerne og udskyde etableringen af et nyt hovedkvarter i San Jose.

Allerede i indeværende kvartal vil Palm ikke være i stand til at opfylde analytikernes forventninger. Selskabet forventer et nettotab på 8 cent per aktie ud af en omsætning i fjerde kvartal på mellem 300 og 315 millioner dollar. Det er noget under analytikernes forventninger om en omsætning på omkring 570 millioner dollar.

Palm har omkring 65 procent af markedet for håndholdte computere, men har på det seneste afgivet markedsandele til de rivaliserende produktmærker, som kører på Microsoft software. Ud over at producere de håndholdte enheder, sælger Palm desuden dets løsninger til selskaber som Sony og Handspring.

Produktionen af hardware repræsenterer stadigvæk med over 95 procent den overvejende del af omsætningen. Derudover har Palm indtægter fra salg af licenser til dets operativsystem, som anvendes af for eksempel Sony og Handspring.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også