MediaWatch

Basisbank i minus som forventet

Ifølge administrerende direktør, Peter Andersson, ligger resultatet ikke langt fra det oprindelige estimat og han ser derfor ikke de store overraskelser for investorerne. - Banken har afholdt store startomkostninger i 2000 og har haft ganske få måneder til at skabe indtjening, siger Andersson.

Endvidere påpeger han, at den nuværende egenkapital og solvensgrad ligger på et tilfredsstillende niveau. Egenkapitalen er i øjeblikket på 70 millioner kroner og solvensgraden på 28,5 procent.

Basisbank har siden opstarten i oktober måned sidste år haft en solid kundetilgang, og måtte kort før årsskiftet hæve gebyrerne på foranledning af bankens største aktionær den islandske bank FBA. Hovedaktionæren ville ikke fortsætte sine investeringer, medmindre Basisbank fik påbegyndt udviklingen af de bebudede kundeprodukter.

Fra opstarten og frem til offentliggørelsen i dag har Basisbank afskediget halvdelen af sin medarbejderstab, senest vist ved gårsdagens opsigelser. Banken fastholder dog, at man går en sund udvikling i møde og at der ikke vil blive tale om et salg. Det nævnes i den forbindelse, at banken i årets første kvartal har fået tilført ny kapital på 58,5 millioner kroner.

Forventningen for indeværende år frem til første kvartal 2002 er et driftsmæssigt underskud. Herefter ventes et break-even.

I forbindelse med regnskabsoffentliggørelsen meldes der ligeledes om et skift i ledelsesstrukturen.

Læs nærmere om dette i pressemeddelsen fra Basisbank.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs