Kulturministeren ind i fodboldstrid

MediaWatch

Derfor har ministeren i dag meddelt, at hun går til EU-kommissionen, hvor hun vil kræve en dispensation, så Danmarks Radio og TV2 i fremtiden kan sende direkte sportsbegivenheder som forskudte transmissioner.

- Jeg forventer, vi uden problemer får en dispensation, så de to public-service stationer kan sende begivenheder af national interesse forskudt. Jeg gør det, hvis vi havner i en tilsvarende situation på et senere tidspunkt. Nu må det her være slut. Jeg er efterhånden træt af denne sag, siger Elsebeth Gerner Nielsen til Ekstra Bladet.

Baggrunden for den seneste konflikt om fodboldrettigheder er, at Danmarks Radio og TV 2 hidtil har været afskåret fra at sende forskudte transmissioner fra fodboldlandskampe på grund af EU-direktivet "TV uden grænser".

I direktivet fremgår det, at den danske befolkning skal have mulighed for at se begivenheder af national interesse på direkte TV. DR og TV 2 skal således have ret til at købe landskampe, som skal sendes direkte til alle landets seere, men den mulighed har TvDanmark1 ikke givet de to public-service stationer.

TvDanmark1 har den seneste måned fremsat adskillige tilbud til DR og TV2 om at kanalerne kunne købe ret til at vise aftenens kamp med 45 minutters forsinkelse. I går kom et nyt tilbud til Danmark Radio om at sende kampen forskudt for én million kroner. Det reagerede DR dog ikke på.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også