MediaWatch

Mange nye dot-com kollaps

Undersøgelsen, hvis formål er at vurdere kontorudlejnings-situationen i området, er udarbejdet af rådgivningsfirmaet Rosen Consulting Group for ejendomsadministration selskabet Cushman & Wakefield. Forudsigelserne om de mange lukninger baserer Rosen Consulting Group delvist på 150 børsnoterede Internet firmaers nuværende og budgetterede indtjeninger samt næsten 1.000 kontorudlejningskontrakter, skriver Wall Street Journal.

Kollapset i dot-com branchen i San Francisco kommer til at betyde at yderligere 30.000 mennesker vil miste deres job og omkring fire millioner kvadratmeter kontorer vil blive ledige.

Rosen Consulting estimerer at omkring 150.000 personer var beskæftiget i dot-com branchen i kystområdet i begyndelsen af forrige år. 22.000 af disse jobs er allerede blevet nedlagt siden da.

Stephen Levy, der er director for Center for vedvarende studier af den californiske økonomi i Palo Alto, tror på at de dot-com firmaerne, der ikke går under, vil få vækst og fremgang og i sidste ende vil der komme mange nye software og computer stillinger, hvoraf dot-com stillingerne kun udgør en mindre del.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs