MediaWatch

Verizon og Vodafone uenige om 3G

Verizon Wireless, der er et joint venture mellem amerikanske Verizon og britiske Vodafone, har i en pressemeddelelse forrige uge meddelt, at det vil implementere CDMA2000 som standard for etablering af dets 3G netværk, fordi CDMA2000 er kompatibel med dets eksisterende infrastruktur, skriver Financial Times.

Det vil i givet fald betyde at europæiske kunder ikke vil kunne bruge deres mobiltelefoner på Vodafones amerikanske netværk, og det frygter Vodafone, der er verdens største mobilselskab, vil underminere dets globale strategi.

Hvis det sker har Vodafone, med mindre det vælger at affinde sig med den uhensigtsmæssige situation, to muligheder - enten at afhænde sin ejerandel, der er på 45 procent, i Verizon Wireless, eller at forsøge at vinde kontrol over selskabet ved at erhverve en yderligere andel.

Vodafone har tidligere med held vundet kontrol over tyske Mannesmann ved en fjendtlig overtagelse af aktiemajoriteten.

Senest har Verizon Wireless forsøgt at holde Vodafone hen ved at meddele, at det eventuelt alligevel vil vælge den europæiske UMTS standard. Problemet vil også kunne løses ved at anvende dual-mode mobiltelefoner, som både kører på UMTS og CDMA standarden.

Denne løsning vil være noget dyrere i anskaffelse for brugerne, og der er endnu ikke sikkerhed for, at det vil kunne lade sig gøre at forene de to standarder i én mobiltelefon.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs