MediaWatch

Store besparelser ved 3G samarbejde

Alene et samarbejde om at dele de arealer, hvor antennerne skal opstilles, vil kunne reducere de tyske operatørers investeringer med op til 15 procent vurderer den tyske økonom Philipp Nimmermann fra BHF ifølge Wall Street Journal.

Nimmermann vurderer, at de seks tyske vindere af 3G licenser kommer til at investere omkring 60 milliarder Euro i etablering af netværk. De tyske operatører har tilsammen allerede brugt omkring 100 milliarder Euro på at erhverve licenserne.

Europa Unionen blev i forrige uge enige om at tilstræbe at minimere mobiloperatørernes udgifter til etablering af 3G mobiltelefoni i Europa. De tyske reguleringsmyndigheder afviser imidlertid pure, at auktionsreglerne vil blive ændret. Auktionsreglernes to hovedbetingelser er, at 3G operatørerne skal kontrollere egne netværk og være uafhængige af konkurrenter.

Ethvert samarbejde mellem licensindehaverne skal godkendes af de tyske regulerende myndigheder.

Mange operatører forhandler i øjeblikket om samarbejder, men ingen af operatørerne vil endnu afsløre, hvorvidt de vil ansøge om tilladelse til at samarbejde og i hvilket omfang.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs