MediaWatch

Analytiker: Ericsson må opsige flere!

I alt 10,000 stillinger bør ifølge Lars Söderfjäll, svenske Handelsbankens specialist på Ericsson, være det korrekte antal såfremt selskabet vil gøre sig nogen som helst forhåbninger om at spare det ønskede beløb på godt 20 milliarder svenske kroner. - Afskedigelsen af nogle få tusinde medarbejdere rækker langtfra til at opfylde målet, således Söderfjäll, skriver Dagens Industri.

Ericsson skal i alt spare 35 milliarder på årsbasis, idet dagens offentliggjorte mål på 20 milliarder skal lægges sammen med den tidligere bebudede omkostningssænkning på 15 milliarder. - 35 milliarder kroner er altså en forfærdelig masse penge at spare, siger Söderfjäll.

Han bakkes op af Helena Nordman-Knutson, analytiker hos Öhmans, der påpeger, at en besparelse på 35 milliarder kroner tydeligt viser, hvor effektiv Ericssons organisation var tidligere. Hun mener således, at selskabet må kigge på hele organisationen og ikke bare på telefonsiden i forbindelse med flere nedskæringer.

Ingen af analytikerne ønsker dog for nærværende, at spå om hvornår en given ny afskedigelsesrunde vil blive en realitet.

- En sådan nedskæring bliver velsagtens en forhandlingssag mellem ledelsen og fagforeningen, således Söderfjäll.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs