Brandts.com ud med underskud

MediaWatch

Brandts.com kom ud af året med et underskud før skat på 28,8 millioner kroner. I forhold til sidste år er dette en tilbagegang, idet resultatet dengang blev et underskud på 1,6 millioner. Brandts.com påpeger dog i den forbindelse, at en historisk sammenligning ikke giver mening, idet selskabet siden har ændret sin strategi væsentligt.

Året underskud er påvirket af en finansiel engangsudgift på 4,1 millioner kroner på grund af en kursgaranti, der blev udstedt i forbindelse med opkøbet af Carl Bro Internet Design. En manglende betaling for porteføljeselskabet Stop4You er ligeledes med til at øge underskuddet med godt 1,7 millioner kroner.

Resultatet ligger ifølge Brandts.com's ledelse inden for dels det acceptable og dels det forventede, der var sat til et underskud på mellem 19 og 22 millioner før ekstraordinære udgifter dog indeholdende avancen fra salget af Stop4You.

De samlede indtægter nåede i 2000 op på i alt 6,5 millioner og skyldes hovedsagligt honorarindtægter fra selskabet porteføljevirksomheder. Salg af ejerandele i sådanne virksomheder androg godt 1 million kroner. De samlede omkostninger nåede under året op på 29,9 millioner kroner.

Selskabet havde ved årets udgang i alt 35 millioner i tilgodehavender hos sine porteføljeselskaber. Hovedparten af dette tilgodehavende ventes eller er allerede konverteret til aktiekapital.

Brandts.com forventer, at foretage en række opfølgningsinvesteringer i indeværende år. Derudover vil det kunne komme på tale med et mindre antal nye investeringer.

Resultatet før ekstraordinære poster for 2001 ventes at ende i niveauet mellem et underskud på 5 millioner kroner og break-even.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter