MediaWatch

Store besparelser ved e-procurement

Analysefirmaet Aberdeen vurderer, at en gennemsnitlig mellemstor virksomhed, målt på amerikanske forhold, vil kunne spare omkring to millioner dollar om året ved at benytte Internettet til indkøb af varer og tjenester, skriver Reuters.

Besparelserne består i reducerede omkostninger og mindre tidsforbrug, og det har en direkte afledt effekt på bundlinien. Aberdeen forudser, at e-procurement markedet vil generere mere end ni milliarder dollar i omsætning i 2003.

Analysefirmaet har undersøgt virksomheder, som gør brug af indkøbssoftware i 1998 og 2000. Heraf fremgår det, at det i 1998 først og fremmest var større virksomheder, som benyttede e-procurement software, men i 2000 har systemerne desuden vundet indpas blandt mindre virksomheder.

Det betyder, at mindre virksomheder nu opnår de samme fordele ved indkøb via Internettet, som tidligere var forbeholdt større virksomheder. Verdens førende udbydere af e-procurement software er blandt andet Commerce One, Ariba, Oracle, PurchasePro og SAP.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs