MediaWatch

KPN kan hente milliarder på frasalg

Selskabet, hvis nettogæld i løbet af 2000 voksede fra 4,6 milliarder Euro til 22,9 milliarder, forventer, at tjene minimum 5 milliarder Euro på frasalgene, der sker som led i planen om større fokus på gældsposterne, skriver Financial Times.

KPN's stærkt øgede gæld skyldes investeringerne i sidste års europæiske auktioner over tredje generations mobiltelefoni, samt opkøbet af en 78 procents andel i den tyske mobiloperatør E-Plus. Selskabet vil ikke for nærværende oplyse målbeløbet for hvor meget gælden skal bringes ned, men et beløb i omegnen af 8 til 9 milliarder Euro er forventet for igen at have en god kredit-rating.

Blandt de aktiver KPN ventes at ville sælge fra er en 16,7 procents andel af den internationale datanetværksoperatør Infonet, en 20 procents andel i den tjekkiske teleoperatør Cesky Telecom samt en 75 procents andel af den ungarske mobiloperatør Pannon.

I tilgift oplyser KPN, at det ligeledes arbejder med andre tiltag til nedbringelse af gælden. Blandt disse er især afskedigelsen af op imod 8000 stillinger blandt de mest væsentlige. 1200 af disse har allerede modtaget en opsigelse.

En tidligere fremsat melding om børsnotering af selskabets mobilenhed KPN Mobile blev ligeledes nævnt. En sådan notering ventes at bidrage til gældsnedbringelsen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs