MediaWatch

Cable & Wireless accepterer købstilbud

Singapore Telecommunication eller SingTel's tilbud betyder at Cable & Wireless' andel på 52,2 procent i Optus vurderes til i alt 17,2 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal. SingTel er 78 procent ejet af Singapore's regering.

SingTel har opstillet tre alternative tilbud til Optus' aktionærer. Det første består i en direkte ombytning af aktier, hvor aktionærerne får 1,66 SingTel aktier for hver Optus aktie.

Alternativt kan Optus' aktionærer vælge mellem at få overdraget 0,80 SingTel aktier og 2,25 australske dollar i kontanter for hver Optus aktie, eller 0.54 SingTel aktier og 2,00 australske dollar kontant og for 45 australske cents SingTel dollar-pålydende obligationer for hver aktie.

SingTel aktien faldt tidlig mandag morgen på børsen i Singapore med 21 Singapore Cents, eller 8,7 procent til 2,21 dollar. Også Optus' aktier faldt med fire australske cents til 3,95 australske dollar. Begge aktier blev handlet med stor volumen, og kursfaldet forklarer analytikere med, at markedet er skuffet over, at der ikke bliver konkurrence blandt teleselskaberne om at købe Optus.

Britiske Vodafone har tidligere vist interesse for at købe en andel i Optus. Vodafone løb imidlertid ind i problemer med de regulerende myndigheder i Australien, fordi selskabet allerede har en markedsandel på 19 procent inden for mobiltelefoni, og et opkøb af Optus ville betyde, at markedsandelen ville stige til 53 procent. Derfor allierede Vodafone sig med Singapore baserede Hutchison Whampoa's australske arm og overførte andele hertil således, at Vodafones andel kom ned på 43 procent.

Vodafone besluttede imidlertid søndag at trække dets købstilbud tilbage med den begrundelse, at det ikke ville være i aktionærernes interesse at overtage Optus.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs