MediaWatch

Internettet i 3D

Skabelsen og brugen af virtual reality på Internettet er ikke at betragte som noget nyt, men indtil nu har det været så som så med den faktiske brug af teknikken. Med sit første interaktive 3D værktøj vil Adobe nu søge at ændre på det, skriver Associated Press.

Adobe vil med produktet Atmosphere give web-designere muligheden for at designe sider, hvor de besøgende blandt andet vil få muligheden for at interagere samt chatte med hinanden i real-time.

Et eksempel på noget sådant kunne være en bilforhandler med en sådan side på Internettet. Kunderne kunne så gå rundt i et virtuelt udstillingsrum, kigge på biler eventuelt i forskellige rum, tale med andre handlende og følgelig gå op til en salgskonsulent og få svar på sine spørgsmål. Altså nøjagtig som det ville foregå i det virkelige liv.

Implementeringen af 3D-teknologien er som nævnt ikke særligt udbredt og tilskrives blandt andet den manglende indsats fra de større aktører. Indtil nu har udviklingen været begrænset til forsøg fra små start-ups, som ikke har haft den store succes.

Adobe's meddelelse betragtes derfor som særdeles betydningsfuld og ventes, at kunne bringe skub i udviklingen af det tredimensionelle Internet.

Et færdigt produkt ventes at være klar i løbet af sommeren, men allerede fra i dag er det muligt at downloade en gratis betaversion på Adobe's egen hjemmeside på www.adobe.com.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs