MediaWatch

Tysk el-selskab lancerer Internet

Planen er at lancere tilbudet på det tyske marked allerede til sommer, og RWE Powerline regner med at nå op på 20.000 Internet kunder inden udgangen af 2001, skriver Reuters.

Ifølge RWE Powerline er der tre fordele ved Internet-opkobling via el-nettet: Det er ekstremt hurtigt, omkostningseffektivt og brugervenligt. Overførselshastigheden bliver op til to Mbit per sekund svarende til 30 gange hurtigere end en ISDN forbindelse. Med en ISDN forbindelse tager det omkring 8,5 minutter at downloade en MP3 musikfil på cirka 3,5 megabyte. Med en to Mbit forbindelse tager det kun 17,5 sekunder, oplyser RWE.

Prisen for er forbindelse til Internettet via RWE's el-net med 250 megabytes fri trafik bliver 49 DM. I volumen svarer det til cirka 2.500 e-mails med en Word-attachment. I Tyskland tager teleselskabet Deutsche Telekom 65 DM for en nogenlunde tilsvarende forbindelse. I Danmark koster en to Mbit Internet forbindelse omkring 800 per måned - altså omkring fire gange så meget som i Tyskland.

Forsyningsselskabernes indtog på markedet som Internet-operatører giver ny konkurrence til de teleselskaberne og Internet Service Providers, som indtil videre har domineret på markedet. Mange eksperter har ellers dømt el-nettet uegnet til Internet-trafik, men RWE Powerline synes angiveligt at have løst mange af de problemer med metoden, som eksperterne har påpeget er til stede.

RWE Powerline har desuden truffet aftale med et brasiliansk selskab om at lancere Internet via el-nettet i Brasilien.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs