MediaWatch

Nye visioner for 3G-hastighed

Hastigheder på op til 2 Mbit per sekund skaber uenighed når talen falder på de fremtidige 3G-netværk. Indtil flere producenter af netværk og teleoperatører tror nu på, at hastigheden aldrig vil overstige godt 120 kbit per sekund - hvilket omtrentligt svarer til dagens ISDN-forbindelser.

Mobiloperatørerne er dog fortsat mere positive og håber på, at hastigheder omkring 300 kbit vil være mulige inden for 4 til 8 år fra nu. I USA har flere af de store operatører dog fortsat troen på, at 3G-teknologien vil kunne nå svimlende hastigheder på op imod 3 til 5 Mbit og dette endda inden år 2004.

Operatøren Sprint har således i sin 3G-udrulningsplan lagt følgende delmål. I den første fase, der finder sted i 2002, vil man tidoble dagens data transmissionshastighed fra 14,4 kbit til 144. Næste trin skal i 2003 bringe hastigheden op 307 kbit for i slutningen af året at ramme gennem Mbit muren med 2,4 Mbit. Slutteligt vil det fra starten af 2004 være muligt at opnå svimlende hastigheder på mellem 3 og 5 Mbit.

Verizon Wireless er knap så specifik i sin udrulningsplan, men har en fælles opfattelse omkring første skridt, der vil være en tidobling af den nuværende hastighed på 14,4 kbit. Herhjemme er det i dag muligt at nå 14,4 kbit, hvis dette understøttes af operatørerne. Ellers er 9,6 kbit den gængse hastighed.

Nye teknologier såsom trådløse netværk, også benævnt LAN, kan i fremtiden vise sig endnu hurtigere end for eksempel 3G. Meget synes dog at stå og falde med måden hvorpå man anskuer brugen af de forskellige teknologier.

Få sagen sat i perspektiv i det næste nummer af Nyhedsbrevet Mediawatch om Den Ny Økonomi der udkommer i morgen fredag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs