Nye visioner for 3G-hastighed

MediaWatch

Hastigheder på op til 2 Mbit per sekund skaber uenighed når talen falder på de fremtidige 3G-netværk. Indtil flere producenter af netværk og teleoperatører tror nu på, at hastigheden aldrig vil overstige godt 120 kbit per sekund - hvilket omtrentligt svarer til dagens ISDN-forbindelser.

Mobiloperatørerne er dog fortsat mere positive og håber på, at hastigheder omkring 300 kbit vil være mulige inden for 4 til 8 år fra nu. I USA har flere af de store operatører dog fortsat troen på, at 3G-teknologien vil kunne nå svimlende hastigheder på op imod 3 til 5 Mbit og dette endda inden år 2004.

Operatøren Sprint har således i sin 3G-udrulningsplan lagt følgende delmål. I den første fase, der finder sted i 2002, vil man tidoble dagens data transmissionshastighed fra 14,4 kbit til 144. Næste trin skal i 2003 bringe hastigheden op 307 kbit for i slutningen af året at ramme gennem Mbit muren med 2,4 Mbit. Slutteligt vil det fra starten af 2004 være muligt at opnå svimlende hastigheder på mellem 3 og 5 Mbit.

Verizon Wireless er knap så specifik i sin udrulningsplan, men har en fælles opfattelse omkring første skridt, der vil være en tidobling af den nuværende hastighed på 14,4 kbit. Herhjemme er det i dag muligt at nå 14,4 kbit, hvis dette understøttes af operatørerne. Ellers er 9,6 kbit den gængse hastighed.

Nye teknologier såsom trådløse netværk, også benævnt LAN, kan i fremtiden vise sig endnu hurtigere end for eksempel 3G. Meget synes dog at stå og falde med måden hvorpå man anskuer brugen af de forskellige teknologier.

Få sagen sat i perspektiv i det næste nummer af Nyhedsbrevet Mediawatch om Den Ny Økonomi der udkommer i morgen fredag.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også