MediaWatch

Nye visioner for 3G-hastighed

Hastigheder på op til 2 Mbit per sekund skaber uenighed når talen falder på de fremtidige 3G-netværk. Indtil flere producenter af netværk og teleoperatører tror nu på, at hastigheden aldrig vil overstige godt 120 kbit per sekund - hvilket omtrentligt svarer til dagens ISDN-forbindelser.

Mobiloperatørerne er dog fortsat mere positive og håber på, at hastigheder omkring 300 kbit vil være mulige inden for 4 til 8 år fra nu. I USA har flere af de store operatører dog fortsat troen på, at 3G-teknologien vil kunne nå svimlende hastigheder på op imod 3 til 5 Mbit og dette endda inden år 2004.

Operatøren Sprint har således i sin 3G-udrulningsplan lagt følgende delmål. I den første fase, der finder sted i 2002, vil man tidoble dagens data transmissionshastighed fra 14,4 kbit til 144. Næste trin skal i 2003 bringe hastigheden op 307 kbit for i slutningen af året at ramme gennem Mbit muren med 2,4 Mbit. Slutteligt vil det fra starten af 2004 være muligt at opnå svimlende hastigheder på mellem 3 og 5 Mbit.

Verizon Wireless er knap så specifik i sin udrulningsplan, men har en fælles opfattelse omkring første skridt, der vil være en tidobling af den nuværende hastighed på 14,4 kbit. Herhjemme er det i dag muligt at nå 14,4 kbit, hvis dette understøttes af operatørerne. Ellers er 9,6 kbit den gængse hastighed.

Nye teknologier såsom trådløse netværk, også benævnt LAN, kan i fremtiden vise sig endnu hurtigere end for eksempel 3G. Meget synes dog at stå og falde med måden hvorpå man anskuer brugen af de forskellige teknologier.

Få sagen sat i perspektiv i det næste nummer af Nyhedsbrevet Mediawatch om Den Ny Økonomi der udkommer i morgen fredag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs