MediaWatch

France Telecom-gæld tynger

France Telecom nåede et resultat på 3,7 milliarder euro, hvilket var en 32 procent stigning og en anelse mindre end analytikerne havde forventet. Men investorerne var dog - ifølge Financial Times - ikke nær så interesserede i hverken overskuddet eller Oranges resultater, som i den kæmpegæld, som France Telecom slæber rundt på efter sidste års køb af UMTS-licenser og nye selskaber.

Marc Renaud, analytiker ved CCR Actions i Paris siger til Bloomberg News, at France Telecom har problemer med sin strategi og sine finanser. Det franske teleselskab står i umiddelbar fare for at blive nedgraderet hos kreditvurderingsinstitutterne på grund af den store gæld.

- Vi må ikke lade situationen på Nasdaq få os til at glemme, at 2000 var det bedste år i et helt årti, sagde France Telecoms topchef, Michel Bon, ved fremlæggelsen af regnskabet. Europa har ikke noget at frygte fra nedgangen i USA, tilføjede han.

Monsieur Bon kunne læne sin skulder til Orange, der har haft en solid vækst i aktiviteterne. I Frankrig steg antallet af abonnenter med 42,4 procent til 14,3 millioner brugere. France Telecoms internet-udbyder Wannadoo kunne ikke vise samme gode takter. Selskabets underskud voksede fra 1,9 millioner euro til 102 millioner euro i løbet af 2000. Også andre steder i Europa viste stærk vækst på mobilområdet.

I Danmark steg antallet af abonnenter hos Mobilix - som France Telecom ejer 54 procent af - fra 319.000 i 1999 til 517.000 i 2000. Mobilix skifter - sandsynligvis henover sommeren - navn til Orange.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs