MediaWatch

CeBit har slået dørene op

Danmark er repræsenteret med 46 stande, hvoraf de 22 er samlet under IT-brancheforeningen ITEK's fællesstand. Det er en rekordstor dansk deltagelse. Sidste år var kun omkring 31 danske virksomheder repræsenteret på CeBit.

Blandt de mange nye produkter er en lang række mobiltelefoner med interessante og overraskende nye funktioner. Allerede onsdag præsenterede Nokia og Siemens nye GPRS-mobiltelefoner, der kan transmittere data 2-4 gange hurtigere end med den nuværende hastighed, og også Motorola har to GPRS-telefoner med i posen.

Men man kan regne med, at de mange nye multifunktionsmodeller stjæler opmærksomheden: Samsung vil for eksempel på messen lancere to modeller med digitalt TV på skærmen samt en Watchphone med stemmekontrolleret nummerhukommelse.

Sonys nye mobiltelefon kan optage musik fra cd'ere, mens Ericsson lancerer en mobiltelefon med indbygget kamera. Den nye Nokia 9210 Communicator kommer med farveskærm og indbygget multimediasoftware, mens GPRS-modellen 8310 fra Nokia er med indbygget FM-Radio.

Endelig kommer Siemens med deres Wristwatch, som er en lille mobiltelefon med stemmestyring, mens Philips har en stemmestyret GPRS-telefon med farveskærm klar.

Danske Realtime har en finger med i spillet i Ericssons to nye modeller T20e og T29, som Ericsson introducerer på CeBIT i dag. Den nye feature giver Ericssons kunder mulighed for at sende og modtage SMS beskeder, som både indeholder grafik, tekst og lyd.

Beskederne sendes i det nye EMS format, enhanced SMS, som er overbygning til den velkendte SMS standard.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs