Nokia smelter tv og pc sammen

MediaWatch

Planen er, at Nokia-divisionen Home Communications skal indgå samarbejder med andre virksomheder, hvis indhold kan medvirke til at øge opmærksomheden for Nokias produkter.

- Vi går benhårdt efter at stjæle en del af pc- og videomarkedet, siger direktør John Kristensen, Nokia, til Børsen. Den bagvedliggende strategi er, at det i fremtiden handler om at trække det bedste fra computer-verdenen ind på tv-apparatet.

Derfor lancerer Nokia i starten af juni en ny, digital boks til modtagelse af satellit-tv. Den kommer til at indeholde en række nye funktioner. En af de væsentligste er en harddisk på 40 gigabyte, der kan rumme omkring 20 spillefilm.

Denne funktion kan på sigt gøre videooptageren overflødig, satser Nokia på. Den nye boks vil også gøre det muligt at forlade et tv-program, og senere at vende tilbage og kigge videre derfra, hvor man var kommet til.

Den kraftige harddisk har også givet Nokia mulighed for at installere en spilpakke, som leveres med boksen.

Nokia har ligeledes planer om - inden for et halvt års tid - at gøre det muligt at sende SMS-beskeder og mails til og fra tv-apparatet. Det åbner for helt nye muligheder, idet Nokia via sin "Club Nokia" sidder inde med millioner af adresser på mobilkunder, som selskabet gerne vil bruge aktivt.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også