MediaWatch

EU bekymret over UMTS-gæld

En anden mulighed er, at regeringerne tillader teleoperatørerne at deles om UMTS-infrastrukturen. Det mener Kommissionen, der ønsker at forbedre forholdene i sektoren, så lanceringen af det mobile Internet ikke bliver forsinket.

Paavo Lipponen, den finske statsminister, advarede i sidste uge om, at omkostningerne til licenser kan sinke UMTS udviklingen i EU i forhold til USA, skriver Financial Times.

Den europæiske telekom-sektor har allerede investeret op mod 140 milliarder euro i UMTS-licenser, og flere af de store operatører, blandt andre British Telecom (BT) og Deutsche Telekom, har på den konto oparbejdet en voldsom gæld.

Kreditvurderingsinstituttet Moody's kunne således mandag meddele, at instituttet overvejer at sænke BT's rating. Årsagen er bekymringer om, hvorvidt BT er i stand til at reducere sin gæld som planlagt.

Mandag overraskede BT ved at meddele, at selskabet hellere vil acceptere en sænket kreditvurdering frem for at sælge aktiviteter fra på et tidspunkt, hvor markedet er i bund.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs