MediaWatch

EU bekymret over UMTS-gæld

En anden mulighed er, at regeringerne tillader teleoperatørerne at deles om UMTS-infrastrukturen. Det mener Kommissionen, der ønsker at forbedre forholdene i sektoren, så lanceringen af det mobile Internet ikke bliver forsinket.

Paavo Lipponen, den finske statsminister, advarede i sidste uge om, at omkostningerne til licenser kan sinke UMTS udviklingen i EU i forhold til USA, skriver Financial Times.

Den europæiske telekom-sektor har allerede investeret op mod 140 milliarder euro i UMTS-licenser, og flere af de store operatører, blandt andre British Telecom (BT) og Deutsche Telekom, har på den konto oparbejdet en voldsom gæld.

Kreditvurderingsinstituttet Moody's kunne således mandag meddele, at instituttet overvejer at sænke BT's rating. Årsagen er bekymringer om, hvorvidt BT er i stand til at reducere sin gæld som planlagt.

Mandag overraskede BT ved at meddele, at selskabet hellere vil acceptere en sænket kreditvurdering frem for at sælge aktiviteter fra på et tidspunkt, hvor markedet er i bund.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs