Danmark er internet-sikret

MediaWatch

Derfor er den danske del af Internettet ganske solidt sikret mod nedbrud, lyder hovedkonklusionen i en ny rapport, som IT-sikkerhedsrådet har stået for. Rapporten bygger på en analyse af det danske samfunds sårbarhed over for internet-relaterede nedbrud af samfundsfunktioner, skriver Berlingske Tidende.

- I et netværkssamfund som det danske, hvor vi arbejder, kommunikerer og handler elektronisk, er det helt afgørende, at vi har et velfungerende og driftssikkert Internet, siger IT- og forskningsminister Birte Weiss (S) om rapporten, hvis hovedkonklusion hun betegner som positiv.

Der er dog også plads til forbedringer, viser rapporten. IT-sikkerhedsrådet har identificeret nogle vitale knudepunkter for den danske internet-trafik, hvor man foreslår særlige sikkerhedskrav og regelmæssige kontrolrutiner.

Det anbefales også brugere, såsom virksomheder og myndigheder, at stille krav til deres internet-udbyders sikkerhedsniveau og driftstabilitet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Photo: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter