MediaWatch

Danmark er internet-sikret

Derfor er den danske del af Internettet ganske solidt sikret mod nedbrud, lyder hovedkonklusionen i en ny rapport, som IT-sikkerhedsrådet har stået for. Rapporten bygger på en analyse af det danske samfunds sårbarhed over for internet-relaterede nedbrud af samfundsfunktioner, skriver Berlingske Tidende.

- I et netværkssamfund som det danske, hvor vi arbejder, kommunikerer og handler elektronisk, er det helt afgørende, at vi har et velfungerende og driftssikkert Internet, siger IT- og forskningsminister Birte Weiss (S) om rapporten, hvis hovedkonklusion hun betegner som positiv.

Der er dog også plads til forbedringer, viser rapporten. IT-sikkerhedsrådet har identificeret nogle vitale knudepunkter for den danske internet-trafik, hvor man foreslår særlige sikkerhedskrav og regelmæssige kontrolrutiner.

Det anbefales også brugere, såsom virksomheder og myndigheder, at stille krav til deres internet-udbyders sikkerhedsniveau og driftstabilitet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs