MediaWatch

US-aktier op forud for rentemøde

Nasdaq-aktierne lukkede 3,2 procent højere i indeks 1952,06. Bluechipsindekset - Dow Jones gik 1,4 procent frem til 9.959,11.

Analytikerne pegede, udover forhåbningerne om en rentenedsættelse tirsdag, på såkaldt bargain hunting - bundfiskeri - som årsagen til stigningerne. En række analytikere udtrykte bekymring for markedets reaktion tirsdag, såfremt Fed kun sænker den ledende rente med 0,5 procent, hvilket efter normale forhold vil blive regnet for en stor rentenedsættelse.

Fed har kun én gang under Greenspans 14-årige virke som centralbankchef nedsat renten med 0,75 procent.

Alan Ackerman, markedsstrateg hos Fahnestock, udlagde Greenspans delikate dilemma således til Wall Street Journal:

- Hvis Greenspan ikke nedsætter renten så kraftigt som Wall Street håber på, så vil markedet med al sandsynlighed reagere negativt og sælge ud. Omvendt hvis han sænker for kraftigt, så vil folk sandsynligvis spørge - "Hvad ved Fed, som vi ikke ved".

Med andre ord kan en alt for kraftig nedsættelse også signalere frygt for at Fed's pengepolitiske indgreb ikke virker. En rentenedsættelse tirsdag - stor eller lille - fjerner ikke med et slag usikkerheden om, hvornår der kommer en bedring i selskabernes indtjening og hvornår US-økonomien kommer til hægterne.

Udover den japanske centralbanks tilbagevenden til nul-rente-politikken var det småt med positive nyheder til markedet. Indtjeningsudsigterne forblev dystre, da blandt andet fiberoptikproducenten Corning nedsatte forventningerne til 2001 på baggrund af den svage telesektor. Selskabet fastholdt dog indtjeningsudsigterne for første kvartal, og Corning steg trods indtjeningsadvarslen næsten 9 procent.

Herudover faldt verdens største producent af computerchips - Intel - med 3,7 procent på baggrund af forbeholdne analytiker-kommentarer. Intel vandt dog terræn i løbet af børsdagen og lå næsten 10 procent lavere, da det så værst ud. Paradoksalt nok lukkede Philadephia Semiconductor-indekset der måler udviklingen i halvlederaktierne hele 6,8 procent højere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs