MediaWatch

Højtflyvende alternativ til bredbånd

Planen er, at et soldrevent fly skal svæve over større byer i en højde af cirka 18 kilometer - tre kilometer over normal flyvehøjde for passagerfly. Det er meningen at flyene skal erstatte satelitter, og sende information ned til brugerne, der vil modtage den ved hjælp af en lille antenne, skriver New York Times.

For øjeblikket har man rettet blikket mod 200 byer rundt om på kloden, og man mener at produktet, som bliver testet i løbet af næste år, kan være i luften i år 2003.

For at få netværket til at virke kræver det tre fly samt to piloter til hver fly. Flyene vil hver tage en tur på otte timer for at dække hele døgnet. Det er en kompliceret plan, men koncernchef Marc E. Arnold, Angel Technologies, er overbevist om idéen, som man seriøst arbejder videre med.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs