MediaWatch

Højtflyvende alternativ til bredbånd

Planen er, at et soldrevent fly skal svæve over større byer i en højde af cirka 18 kilometer - tre kilometer over normal flyvehøjde for passagerfly. Det er meningen at flyene skal erstatte satelitter, og sende information ned til brugerne, der vil modtage den ved hjælp af en lille antenne, skriver New York Times.

For øjeblikket har man rettet blikket mod 200 byer rundt om på kloden, og man mener at produktet, som bliver testet i løbet af næste år, kan være i luften i år 2003.

For at få netværket til at virke kræver det tre fly samt to piloter til hver fly. Flyene vil hver tage en tur på otte timer for at dække hele døgnet. Det er en kompliceret plan, men koncernchef Marc E. Arnold, Angel Technologies, er overbevist om idéen, som man seriøst arbejder videre med.

Mere fra MediaWatch

Debat: Mediepolitik uden jordforbindelse

Magter folketing og regering at lave en medieaftale, der kan gennemføres, og vil den fungere i virkelighedens mediemarked? Sporene skræmmer. Den seneste medieaftale fra 2018 er et klart eksempel på, hvor galt det kan gå. Men den var desværre ikke en undtagelse. Sådan lyder det fra rådgiver og tidl. generaldirektør i DR Christian S. Nissen i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs