MediaWatch

GSM er førende mobilstandard

CDMA-standarden (Code Division Multiple Access) har på verdensplan 82 millioner bruger, TDMA (Time Division Multiple Access) 65 millioner og PDC (Personal Digital Cellular) 51 millioner, fremgår det af rapporten World Cellular Review 2000-2005 fra analysefirmaet EMC. Endelig er der stadig cirka 70 million analoge brugere i verden.

Ifølge rapporten fra EMC fordeler den regionale brug af mobiltelefoner sig med 289 millioner brugere i Europa, 220 millioner i Asien/Stillehavsområdet, 109 millioner i USA og Canada og 64 millioner i resten af Amerika. Mellemøsten har 10 millioner mobiltelefon brugere og Afrika har 16 millioner.

Island er det land i verden med den højeste penetration af mobiltelefoner. Østrig kommer ind som nummer to, tæt fulgt af Finland som nummer tre. Taiwan ligger på en fjerdeplads, efterfulgt af Hong Kong, Italien og Israel.

Hvad angår det totale antal mobilabonnenter på enkeltmarkederne fører USA fortsat med cirka 100 millioner abonnenter. Kina vinder dog ind på USA og har den højeste tilgang i år 2000. China Mobile er verdens førende operatør med hensyn til antal abonnenter på hjemmemarkedet, mens italienske Blu fører med hensyn til højeste gennemsnitlige månedlige vækstrate.

EMC har i rapporten også kigget på antallet af brugere til mobile Internet-tjenester. Her fører japanske NTT DoCoMo med over 12 millioner abonnenter til dets i-MODE tjenester. De øvrige top-fem er KDDI, J-Phone, LG Telecom og Sprint PCS. Interessant nok er ingen af disse selskaber GSM operatører.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs