MediaWatch

Danionics opjusterer

I forbindelse med selskabets notering på Københavns Fondsbørs blev der fremsat en forventning om et overskud i størrelsesordenen 5 til 15 millioner kroner. I det netop offentliggjore årsregnskab er denne forventning nu opjusteret til et beløb mellem 15 og 25 millioner kroner.

Danionics fremhæver tilgangen af nye kunder og betydelige ekstraordrer fra selskabets første industrielle kunde Compaq, som den væsentligste årsag til opjusteringen.

Ifølge bestyrelsesformande, Karsten Borch, var forventningerne, der blev meddelt i forbindelse med børsnoteringen, det man på daværende tidspunkt turde stå inde for. - - Disse forventninger har sidenhen vist sig at være på den forsigtige side, således Borch.

Selskabet forventer, at den samlede omsætning i 2001 når 500 millioner. For regnskabsåret 2000 oplyses det, at det sluttede som forventet og på linje med de oplysninger, der blev fremført i børsprospektet. Omsætningen steg 0,6 millioner kroner til 48,2 millioner. Det primære driftresultat endte med et nderskud på 57,5 millioner kroner og det samlede nettoresultat efter skat endte med et underskud på 43,8 millioner kroner.

Danionics vil fremover fokusere intenst på udvikling og forskning.

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Seneste nyt

Se flere jobs