MediaWatch

Europa lidt op – trods US-nedgang

De europæiske aktier der ved åbningen ikke så ud til at gå ram forbi af fredagens 2,5 procents fald i Nasdaq-aktierne og et 2,1 procents fald i Dow Jones-indekset, har villet det anderledes og først på fomiddagen ligger de fleste europæiske indeks således svagt oppe.

I London åbnede FTSE 100 indekset - det vil sige aktieindekset over de 100 største virksomheder på London børsen - 2,9 procent lavere. I Frankfurt lå de tyske aktier ligeledes lavere - DAX 30- indekset var kort efter åbningen 2,64 procent lavere. CAC-indekset i Paris lå 1,4 procent lavere.

Men ved 10-tiden ligger London 0,73 procent højere. Paris 0,98 procent højere. Og det tyske Dax 30 indeks kun svagt 0,21 procent lavere.

I Japan lukkede Nikkei-indekset 0,3 procent lavere på trods om forventningen om at Bank of Japan igen vil overgå til nul-rente-politikken. I Taiwan faldt indekset - TWSE med 2,5 procent - hvor chipsproducenten Taiwan Semiconductor Co. trak ned i indekset.

Den negative omverden prægede ikke KFX-indekset synderligt ved åbningen og ved 10-tiden ligger KFX-indekset 0,94 procent højere i indeks 294,29.

Markedernes øjne vil i begyndelsen af ugen endnu engang være rettet mod Greenspan, idet der er rentemøde i den amerikanske centralbank tirsdag. Forventningen i markedet er, at FOMC-mødet resulterer i en 0,5 procents rentenedsættelse, der af iagttagerne vurderes at være inddiskonteret i det nuværende kursniveau.

Renteforhåbninger om en "stor" 0,75 procents rentenedsættelse, der kunne vende markederne led delvist et skibbrud med Michigan Universitetets forbrugertillidstal fredag, der uventet viste en højere end ventet forbrugertillid. Herudover har såkaldte Fed-Watchers udtrykt, at Fed næppe kunne være interesseret i at foretage en "stor" 0,75 procents rentenedsættelse, da en sådan ville konfirmere hvilke svagheder US-økonomien står over for.

Det store spørgsmål er således om markederne vil reagere stærkt negativt tirsdag i skuffelse over en rentenedsættelse på "kun" 0,5 procent.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs