MediaWatch

Danmarks største datafabrik

Efter skat og afskrivninger tjente DMdata, som er ligeligt ejet mellem Mærsk Data-koncernen og Danske Bank, sidste år 89 millioner kroner, eller næsten 10 procent af omsætningen. Den meget høje indtjening og vækst sikrer DMdata en plads i den danske IT-branches absolutte superliga, skriver Børsen.

DMdata beskæftiger sig med drift af edb-systemer, som i stadig større omfang outsources af offentlige institutioner og virksomheder.

Selskabet skød for alvor papegøjen, da virksomheden i februar sidste år erobrede den på daværende tidspunkt hidtil største IT-kontrakt i Danmark: en femårig kontrakt om driften af BG Banks og Realkredit Danmarks edb-systemer til en samlet værdi af 2,5 mia. kr. Det er i høj grad den kontrakt, der nu afspejler sig i DMdatas regnskab.

De øvrige store spillere på det danske marked for IT-drift er IBM og CSC - det tidligere Datacentralen - samt Sparekassernes Data Center, SDC. SDC har slået folderne sammen med det fremadstormende svenskejede WM-data i det fælles driftselskab WM-data SDC.

Mere fra MediaWatch

Nent skifter navn

Med nyt navn vil virksomheden signalere et strategisk fokus på streamingtjeneste, lyder det i en pressemeddelelse.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs