MediaWatch

Danmarks største datafabrik

Efter skat og afskrivninger tjente DMdata, som er ligeligt ejet mellem Mærsk Data-koncernen og Danske Bank, sidste år 89 millioner kroner, eller næsten 10 procent af omsætningen. Den meget høje indtjening og vækst sikrer DMdata en plads i den danske IT-branches absolutte superliga, skriver Børsen.

DMdata beskæftiger sig med drift af edb-systemer, som i stadig større omfang outsources af offentlige institutioner og virksomheder.

Selskabet skød for alvor papegøjen, da virksomheden i februar sidste år erobrede den på daværende tidspunkt hidtil største IT-kontrakt i Danmark: en femårig kontrakt om driften af BG Banks og Realkredit Danmarks edb-systemer til en samlet værdi af 2,5 mia. kr. Det er i høj grad den kontrakt, der nu afspejler sig i DMdatas regnskab.

De øvrige store spillere på det danske marked for IT-drift er IBM og CSC - det tidligere Datacentralen - samt Sparekassernes Data Center, SDC. SDC har slået folderne sammen med det fremadstormende svenskejede WM-data i det fælles driftselskab WM-data SDC.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs