MediaWatch

Sidste TV-monopol står for fald

ORFs stærke og beskyttede position er snart historie, efter at Haiders regering har bebudet, at man vil åbne for privat konkurrence, skriver bladet Kampanjer.

Den nationale statslige broadcaster i Østrig, ORF, har i hele efterkrigstiden nydt godt af privilegiet som eneste nationale TV-aktør. Dette har resulteret i, at ORF i dag har en markedsandel på hele 58 procent. Resten udgøres af konkurrence fra tyske offentlige broadcastere og private aktører som for eksempel RTL.

Nu har det østrigske Frihedspartiet så besluttet sig for at indføre konkurrence fra privat side. Sammenlignet med hjemlige forhold har de fire public service-kanaler i Danmark, TV 2, TV 2 Zulu, DR1 og DR2, en seerandel på 69 procent.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs