MediaWatch

Public Service Råd lader vente på sig

Nogle af navnene er på plads, herunder formanden, men ikke alle. Det er et par af de fem navne, som kulturministeren skal udpege, der forhaler processen. Der går formentlig to uger, førend der tidligst kan sættes navne på, erfarer Mediawatch.

Public Service Rådet er en udløber af det seneste medieforlig og nedsættes for 4 år af kulturministeren. Rådet skal bestå af syv medlemmer, der repræsenterer bred kulturel indsigt og medieforskningsmæssig sagkundskab. Fem medlemmer (herunder formanden) udpeges af kulturministeren, og to medlemmer skal udpege af Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer.

Public Service Rådet og Radio-TV Nævnet er to nye instanser, der fremover vil tegne næsten al medieregulering i landet. Public Service Rådet skal følge de medier, der arbejder under public service betingelser, og dem bliver der flere af. Rådets formål er at skabe en bredere offentlig debat om public service regnskaberne.

Erfaringerne fra de forløbne år peger på, at regnskaberne ikke i tilstrækkelig grad har bidraget til den løbende offentlige debat om DR's og TV 2's public service virksomhed.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs