MediaWatch

Public Service Råd lader vente på sig

Nogle af navnene er på plads, herunder formanden, men ikke alle. Det er et par af de fem navne, som kulturministeren skal udpege, der forhaler processen. Der går formentlig to uger, førend der tidligst kan sættes navne på, erfarer Mediawatch.

Public Service Rådet er en udløber af det seneste medieforlig og nedsættes for 4 år af kulturministeren. Rådet skal bestå af syv medlemmer, der repræsenterer bred kulturel indsigt og medieforskningsmæssig sagkundskab. Fem medlemmer (herunder formanden) udpeges af kulturministeren, og to medlemmer skal udpege af Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer.

Public Service Rådet og Radio-TV Nævnet er to nye instanser, der fremover vil tegne næsten al medieregulering i landet. Public Service Rådet skal følge de medier, der arbejder under public service betingelser, og dem bliver der flere af. Rådets formål er at skabe en bredere offentlig debat om public service regnskaberne.

Erfaringerne fra de forløbne år peger på, at regnskaberne ikke i tilstrækkelig grad har bidraget til den løbende offentlige debat om DR's og TV 2's public service virksomhed.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs