MediaWatch

EU: Flere på nettet end i USA

Antallet af europæiske husstande med internet-adgang er vokset markant mellem marts og oktober sidste år, og nu har 40 procent af europæerne og 28 procent af de europæiske husstande adgang til Internettet, skriver IDG.

Selv om der er en større internet-penetration i USA end i Europa, så slår EU-landene USA på antallet af indbyggere: 375 millioner mod omkring 270 millioner i USA. Det trækker EU-landenes samlede antal af internet-brugere op over USA's.

En af årsagerne til den hastige udbredelse af internet-adgang i EU-landene er de stadigt mere liberaliserede telekom-markeder. Prisen for at komme på nettet faldt med gennemsnitligt 23 procent i forhold til året før, i nogle EU-lande med hele 47 procent.

- Det viser, at vores forsøg på at sænke priserne, løfte kompetencerne og sætte skub i forbrugertilliden går i den rigtige retning, siger Per Haugaard, talsmand for internet-relaterede spørgsmål i EU-Kommissionen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs