MediaWatch

EU: Flere på nettet end i USA

Antallet af europæiske husstande med internet-adgang er vokset markant mellem marts og oktober sidste år, og nu har 40 procent af europæerne og 28 procent af de europæiske husstande adgang til Internettet, skriver IDG.

Selv om der er en større internet-penetration i USA end i Europa, så slår EU-landene USA på antallet af indbyggere: 375 millioner mod omkring 270 millioner i USA. Det trækker EU-landenes samlede antal af internet-brugere op over USA's.

En af årsagerne til den hastige udbredelse af internet-adgang i EU-landene er de stadigt mere liberaliserede telekom-markeder. Prisen for at komme på nettet faldt med gennemsnitligt 23 procent i forhold til året før, i nogle EU-lande med hele 47 procent.

- Det viser, at vores forsøg på at sænke priserne, løfte kompetencerne og sætte skub i forbrugertilliden går i den rigtige retning, siger Per Haugaard, talsmand for internet-relaterede spørgsmål i EU-Kommissionen.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs