MediaWatch

Cap Gemini: IT-oprydning på vej

Ifølge Geoff Unwin, administrerende direktør for IT-serviceselskabet, vil de fleste af de internetkonsulentselskaber, man har set skyde op de seneste år, ikke eksistere når året er gået. -Vi har allerede set de første tegn på nedgangen i branchen. En decideret priskrig inden for områder som front og web design har bredt sig og konsulenternes bekymringer omkring indtægterne, skaber blot grobund for yderligere pres, skriver Financial Times.

Unwin's udtalelser kommer i kølvandet på det forringede erhvervsklima for e-serviceselskaber såsom tyske Pixelpark, amerikanske Razorfish samt MarchFirst. Efterspørgslen på visse konsulentdele er faldende efter at kunderne i stigende grad er begyndt at fokusere på kerneområder inden for IT.

Det er Cap Gemini-chefens overbevisning, at der er ved at ske et distinkt skift tilbage til det basale. - Selskaberne forsøger at presse det optimale ud af deres nuværende systemer og ligeledes ser vi et skift væk fra de rent internetbaserede konsulentselskaber, således Unwin.

Skiftet har hjulpet Cap Gemini Ernst & Young til en stigning i omsætningen. Analytikere er dog mere pessimistiske end selskabet selv, når det kommer til effekten ved nedgangen i den amerikanske økonomi.

Cap Gemini Ernst & Young henter således 35 procent af sine samlede indtægter i USA.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs