MediaWatch

Cap Gemini: IT-oprydning på vej

Ifølge Geoff Unwin, administrerende direktør for IT-serviceselskabet, vil de fleste af de internetkonsulentselskaber, man har set skyde op de seneste år, ikke eksistere når året er gået. -Vi har allerede set de første tegn på nedgangen i branchen. En decideret priskrig inden for områder som front og web design har bredt sig og konsulenternes bekymringer omkring indtægterne, skaber blot grobund for yderligere pres, skriver Financial Times.

Unwin's udtalelser kommer i kølvandet på det forringede erhvervsklima for e-serviceselskaber såsom tyske Pixelpark, amerikanske Razorfish samt MarchFirst. Efterspørgslen på visse konsulentdele er faldende efter at kunderne i stigende grad er begyndt at fokusere på kerneområder inden for IT.

Det er Cap Gemini-chefens overbevisning, at der er ved at ske et distinkt skift tilbage til det basale. - Selskaberne forsøger at presse det optimale ud af deres nuværende systemer og ligeledes ser vi et skift væk fra de rent internetbaserede konsulentselskaber, således Unwin.

Skiftet har hjulpet Cap Gemini Ernst & Young til en stigning i omsætningen. Analytikere er dog mere pessimistiske end selskabet selv, når det kommer til effekten ved nedgangen i den amerikanske økonomi.

Cap Gemini Ernst & Young henter således 35 procent af sine samlede indtægter i USA.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs