IT-Avisen: Vi anker!

MediaWatch

Landsretten skal nu tage stilling til, om Byrettens dom over IT-Avisen, der er pålagt at betale 36,000 kroner i erstatning samt yderligere 10,000 i sagsomkostninger til tre journalister på Computerworld, skal stadfæstes.

IT-Avisen finder det således ikke rimeligt, at skulle hæfte for at en bruger har kopieret fire artikler fra Computerworld og derefter lagt dem ind på netavisens hjemmeside. Dette skete i sommeren 1999, da netavisen stadig fungerede som et åbent forum, hvor brugerne selv kunne lægge nyheder og artikler på siden.

-Vi finder det ikke rimeligt, at vi skal holdes ansvarlige for, hvad tredjemand laver på IT-Avisen. Hvis det principielt er ejeren af en hjemmeside, der har det fulde ansvar, så vil det i fremtiden kunne misbruges af ondsindede brugere, således Mikkel Jørgensen en af IT-Avisens direktører.

Rud Pedersen, ligeledes direktør på IT-Avisen, siger til Mediawatch, at man så afgjort håber på, at kunne vinde sagen i Landsretten. - Vi føler dog uanset hvad udfaldet af sagen måtte blive, at det er vigtigt, der kommer nogle retningslinjer for hvad man må og ikke må i branchen.

Den pågældende person som kopierede artiklerne fra Computerworld, blev ikke ført som vidne i Byretten i Horsens.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også