MediaWatch

Nokia nedjusterer men aktien stiger

Flere dages usikkerhed og rygtedannelser er i dag blevet afløst af en pressemeddelse fra det finske mobilselskab. Ifølge Nokia vil det samlede salg stige med 20 procent, hvilket er lavere end det oprindelige niveau på 25 til 30 procent.

Indtjeningen ventes at ligge på linje med det tidligere forventede i alt 0,19 Euro per aktie, mens det samlede antal solgte mobiltelefoner vil ligge mellem 450 og 500 millioner på verdensplan.

De 450 til 500 millioner solgte telefoner er ligeledes færre end oprindeligt forudsagt idet Nokia's tidligere estimering lå på mellem 500 og 550 millioner telefoner.

Administrerende direktør for Nokia, Jorma Ollila, forholder sig trods nedjusteringen fortsat positiv. - Vi har selv om det har været et vanskeligt marked formået, at vise fremgang og sat i relation til vores styrke samt resultater i de første måneder af i år, forventer vi at kunne præstere en fornuftig vækst gældende for kvartalet.

En fastholdelse af indtjeningen samt det faktum at nedjusteringen i salget var indregnet i markedets forventninger, sendte Nokia-aktien signifikant opad.

Nokia-aktien steg således hele 11 procent umiddelbart efter meddelelsen og Helsinki-indekset, hvor Nokia vejer tungt, lå klokken 14 hele 5,25 procent højere. I Stockholm lå Nokia kl. 14 42 i 254,50 SEK + 38 SEK hævet - svarende til en stigning på 17,55%.

I Frankfurt kom Nokia kl. 14.43 på 27,75 Euro + 4,35 Euro hævet - svarende til en stigning på 18,59 procent. Nokia lukkede i US i går i 21,80 dollar og har på Instinet været handlet op til 24,50 USD - svarende til 12 procents stigning. Ved Nasdaq's åbning lå Nokia i kurs USD 25,20 +3,40 dollar oppe svarende til +15,59 procent. I Finland lå aktien på samme tidspunkt 15,83 procent højere.
Nokia vil uddybe sine resultater i forbindelse med offentlig-gørelsen af regnskabet for første kvartal 20 april.

Mere fra MediaWatch

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Jobindex ser overskud vokse med 40 pct.

”Antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” lyder det fra adm. direktør i Jobindex i forbindelse med offentliggørelse af kvartalsrapport.

DR-sportschef stopper

DR skal se sig om efter en ny sportschef, da den nuværende skifter branche efter syv år i spidsen for DR Sporten.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs