MediaWatch

Debitel: Belgien ud - mere fokus på DK

Debitel overlader nu samfulde 48 procent af sin andel i debitel Belgium til partneren, der indtil nu har haft en andel på 20 procent. Da SAIT-STENTO, tredje partner i debitel Belgium ligeledes har valgt at afhænde sine 32 procent til det franskkontrollerede selskab, har dette nu overtaget den fulde kontrol.

Debitel betegner tidspunktet for en udtrædelse af den belgiske enhed som gunstigt. Selskabet har de sidste to år produceret et overskud og dermed kan Debitel samlet set trække sig ud med en tilfredsstillende indtægt i forhold til investeringen.

Det tyske selskab siger endvidere, at beslutningen om at trække sig ud af Belgien ikke får nogen betydning for selskabets internationale strategi. Ifølge Debitel bevirker udtrædelsen, at man nu kan koncentrere sig endnu mere om dets stærke markeder i Danmark, Frankrig, Holland samt Slovenien. Indtoget på nye markeder er ligeledes en del af strategien.

Bag Debitel står selskaber som DaimlerChrysler, Swisscom samt Metro. I Danmark ejes debitel Danmark af Fleggaard A/S, DLG samt debitel AG.

Debitel har totalt set flere end 7 millioner kunder og indtager dermed en position som Europa's sjette største mobilselskab. I Danmark er kundegrundlaget i omegnen af 250,000.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs