MediaWatch

Bertelsmann topchef forlader Vivendi

Middelhoff's fratrædelse sker på samme tidspunkt, som de to selskaber forhandler aftaler, der vedrører deres TV, publishing samt musikenheder. Beslutningen kan ses som en forestående oprydning i relationerne mellem de to mediegiganter, skriver Financial Times.

Det forlyder endvidere, at forestående forhandlinger mellem de to selskaber skal søge at skabe et paneuropæisk selskab, der skal fokusere på at sikre sig sportsrettigheder. Et sådant venture ventes ejet af det Vivendi-kontrollerede Canal Plus, som ligeledes ejes af det Bertelsmann-kontrollerede RTL Group samt sports kommunikationsgruppen JC Darmon.

Beslutningen om at Middelhoff træder ud af det franske selskabs bestyrelse, er så vidt vides truffet på et møde i sidste uge.

Spekulationer om hvorvidt selskabernes fortsatte ekspansion skaber interessekonflikter og det dermed skulle være baggrunden for Bertelsmann-chefens udtrædelse, ønsker hverken Vivendi eller Bertelsmann at kommenterere nærmere.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs