MediaWatch

Bertelsmann topchef forlader Vivendi

Middelhoff's fratrædelse sker på samme tidspunkt, som de to selskaber forhandler aftaler, der vedrører deres TV, publishing samt musikenheder. Beslutningen kan ses som en forestående oprydning i relationerne mellem de to mediegiganter, skriver Financial Times.

Det forlyder endvidere, at forestående forhandlinger mellem de to selskaber skal søge at skabe et paneuropæisk selskab, der skal fokusere på at sikre sig sportsrettigheder. Et sådant venture ventes ejet af det Vivendi-kontrollerede Canal Plus, som ligeledes ejes af det Bertelsmann-kontrollerede RTL Group samt sports kommunikationsgruppen JC Darmon.

Beslutningen om at Middelhoff træder ud af det franske selskabs bestyrelse, er så vidt vides truffet på et møde i sidste uge.

Spekulationer om hvorvidt selskabernes fortsatte ekspansion skaber interessekonflikter og det dermed skulle være baggrunden for Bertelsmann-chefens udtrædelse, ønsker hverken Vivendi eller Bertelsmann at kommenterere nærmere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs