MediaWatch

Nasdaq igen over 2000

Dermed kom indekset igen over det psykologisk vigtige 2000-skel og lukkede i 2.014,78. Iagttagere forklarede som sædvanlig rebounden med en såkaldt bargain-hunting, bundfiskeri - eller med at tilstrækkeligt med investorer nu syntes, at aktierne var blevet billige nok.

Den positive bevægelse kan næppe tilskrives gode nyheder i markedet. Således meddelte blandt andre Motorola om nye massive afskedigelser og mange mener, at der står en profitwarning fra finske Nokia for døren.

- Når som helst der er et sådan kollaps i priserne, som vi har set de sidste to eller tre dage, så kommer bargain-hunterne eller bundfiskerne frem, sagde Al Krugel, investeringsstrateg hos Stein, Roe & Farnham til Reuters.

- Der er en frygtelig masse penge, der venter på et eller andet signal oppefra om at det er OK at købe, men efter tre eller fire falske starter er folk stadig bekymrede.

Store teknologi-papirer som Cisco, Sun Microsystems og Oracle førte an i den modgående bevægelse. Cisco steg næsten 10 procent. Sun Microsystems og Oracle steg henholdsvis 12 og 11 procent.

IBM var med en stigning på 2,90 dollar til 98,29 med til at løfte Dow Jones indekset, der ligeledes lukkede højere - 0,81 procent i 10.290,80. Også Hewlett-Packard steg fem-seks procent. Og selv Motorola, verdens næststørste mobilproducent, steg 20 cents til 15,20 dollar trods selskabets annoncering af 7.000 afskedigelser i mobiltelefondivisionen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs