MediaWatch

Nasdaq lavest i 27 måneder

Det var Nasdaq-indeksets laveste lukning i de sidste 27 måneder og indekset ligger nu mere end 60 procent lavere end rekordkursen i 5.048 sat den 10. marts sidste år. Også bluechip-indekset Dow Jones og det bredere Standard & Poors 500 indeks gik i foruroligende stærkt rødt med fald på henholdsvis 4,10 og 4,33 procent.

Dagens mest handlede aktie var Cisco, der faldt tæt på 9 procent. Samme skæbne overgik hele netværkssektoren med blandt andet Ciena, Nortel, JDS Uniphase med flere. Herudover faldt Ericsson med mere end 20 procent på selskabets profitwarning, der trak mobiltelefonproducenterne Motorola og Nokia med ned.

Ligeledes faldt computerproducenterne - blandt andre Dell og Gateway - og chipsproducenterne - Intel med flere. Heller ikke Microsoft, der har haft en god modstandsevne, gik ram forbi og måtte ligeledes ned efter analytikernedjusteringer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs