MediaWatch

Radio2-tilladelse i Norge

Radio2 vil nu også sikre sig FM-distribution i Norge på samme måde, som radioen har gjort i Danmark. Ejerne af Radio 2 Digital mener ikke, at der findes et marked til en radio, der kun sender på DAB-nettet, og har derfor planer om at sende på FM-båndet i blandt andet Oslo, Bergen og Stavanger. Det skriver nyhedsbrevet Radionytt.

Radio 2 Digital skal snarest præsentere planerne overfor norske Statens Medieforvaltning. Planen er at indgå et samarbejde med lokalradioer, der skifter navn til Radio 2 og følger radioens musikformat. Ifølge koncessionen skal Radio 2 Digital blandt andet sende børneprogrammer, nyheder og kulturstof.

Norsk Aller er hovedaktionæren i Radio2 Digital, men i lighed med Radio2 i Danmark ejer den amerikanske koncern Clear Channel Communications også en del af selskabet.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs