MediaWatch

Kommercielt TV i musikbranchen vokser

Da kommercielt TV i starten af 90'erne endnu var relativt nyt, var den samlede pladebranche tilbageholdende over for at bruge mediet som en del af mediaplanen ved lanceringen af CD-udgivelser. Fra 1993 og fremefter har denne udvikling taget en markant drejning.

Fra skelåret 1993-94 og frem til og med sidste år er TV i stadig større grad blevet en del af pladeselskabernes mediaplan. Flere TV-kampagner og stadigt flere titler er blevet hverdagskost for den enkelte TV-seer, og udviklingen har nu nået et stadie, hvor det vækker bekymring i pladebranchen.

Stigende omkostninger til markedsføring tvinger investeringerne i TV-reklamer over i "sikre" udgivelser. Dette skaber en negativ spiral, idet det bliver stadigt sværere at gøre opmærksom på nye satsninger, der normalt skal danne grobund for branchens vækst.

Nyhedsbrevet Mediawatch om Den ny Økonomi bringer imorgen fredag selve analysen om den problematiske udvikling. Analysen er foretaget af Client Service Manager Kim Angel fra CIA MediaCentralen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs