MediaWatch

US-aktier frem i vinterstorm

Nasdaq lukkede 1,19 procent højere i 2.142,80. Bluechipsindekset Dow Jones lukkede 0,92 procent højere. Og det bredere Standard & Poors 500 - 0,57 procent højere.

Volumen var svagt, hvilket alt andet lige giver mindre troværdighed om en rebound. Ikke desto mindre så en række iagttagere, at investorerne nu gav pokker i nye indtjeningsadvarsler fra selskaberne og samlede hårdt ramte teknologiaktier op efter de seneste ugers kraftige udsalg.

Halvlederaktierne vandt terræn på trods af nye indtjeningsadvarsler og Nasdaq-indekset nåede et plus på 2,1 procent tidligt på børsdagen. Hele tre chipsproducenter - LSI Logic, Vitesse Semiconductor og Cypress formåede at stige i omegnen af 2 - 4 procent på trods af indtjeningsadvarsler fra selvsamme selskaber.

Intel - verdens største chipsproducent steg 3,4 procent og Philadephia Semiconductor Indekset, der måler værdien af aktierne i halvlederindustrien steg med hele 5,3 procent. Herudover var der beherskede stigninger i blandt andet Cisco, Sun Microsystems, Dell og JDS Uniphase.

Dagens mest markante stigning tilfaldt internetaktien Amazon.com, der hamrede op med hele 27 procent på nyheden om at selskabet er i forhandlinger om en alliance med supermarkedskæden Wal-Mart Stores.

En række iagttagere så dog kursopgangen som en enlig svale:

- Teknisk var markedet oversolgt, sagde aktiestrateg Ned Collins fra Daiwa Sequrities til Wall Street Journal.

- Selv i det værste "bear-market" (et marked med faldende kurser, red.) er der nødt til at være nogle modgående bevægelser et eller andet sted. Vi er en hel del, der ikke tror, at økonomien er så robust, som Greenspan synes at tænke. Selvom jeg ikke tror vi er i recession, så mener jeg bestemt at vi er i en alvorlig opbremsning i økonomien, tilføjede aktiestrategen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs