MediaWatch

Chili skal fusioneres

Chili's danske ejer, det Nasdaq-noterede euro909.com, har besluttet sig for at fusionere bladet med det svenske Dobedo. Fusionen, der får størst præg fra dansk side, skal skabe Skandinaviens største platform for ungdomsmedier.

Chili's position som et af de førende ungdomsmedier i såvel Danmark som Sverige kombineret med Dobedos 40 millioner kroner dyre platform og store brugerbase, skal skabe en vægtig spiller på det skandinaviske marked for ungdomsmedier.

Dobedo har i dag etableret sig i Sverige, Storbritannien og Tyskland. Danmark ventes indlemmet lige før sommeren i år. Med i alt 750,000 brugere og 8 millioner månedlige sidehenvisninger hører sitet til et af de største sites for unge i Sverige.

Chili har udover bladet, der i dag har 650,000 læsere, en netversion på såvel dansk som svensk. I alt 200,000 internetkunder er på nuværende tidspunkt brugere af denne service.

Fusionen vil sammenlægge salgs- og marketingsindsatsen, mens de to selskabers navne forbliver uafhængige mærker.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs