MediaWatch

IBM afviser Bea Systems påstande

Det fremgår af artiklen, at Bea Systems har taget store kunder som Nykredit, Unibank, Tele Danmark samt Mærsk-selskabet LEC fra IBM. Særligt inden for finanssektoren påstår Bea, at de presser IBM. "Alene inden for finanssektoren har vi været i direkte konkurrence med IBM i fire sager, og vi har vundet tre af dem", siger Bea-direktør Jørn Bo Jacobsen blandt andet til Børsen.

- Det har ikke noget på sig, siger Anders Lund Rendtorff, der er kommunikationschef hos IBM. I løbet af de seneste 6-8 måneder har IBM lavet aftaler med kunder som Danske Bank, Jyske Bank, SDC, BEC, Bankdata, Codan og Topdanmark.

Striden står om IBM's WebSphere versus Bea Systems WebLogic. - Det er korrekt, at Unibank valgte Bea Systems WebLogic frem for WepSphere, siger Anders Lund Rendtorff. Men årsagen til det var primært, at Bea-løsningen var valgt af Unibanks nordiske moderselskab Nordea. Når det drejer sig om LEC, så kører selskabet faktisk med både WepSphere og WebLogic, oplyser han.

Anders Lund Rendtorff kalder Bea Systems for en "ekstremt aggressiv konkurrent". Selskaberne er hovedkonkurrenter på det globale marked for applikationsservere. Et marked, hvor IBM mener, at det faktisk går endnu bedre i Norden over for Bea, end det gør på verdensplan.

Anders Lund Rendtorff henviser til en undersøgelse fra Morgan Stanley Dean Witter, der giver IBM et forspring på 47 procent mod 22 procent til Bea Systems, når amerikanske topchefer bliver spurgt om deres valg af applikationsservere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs