MediaWatch

Napster for fuld musik stadigvæk

Adskillige millioner Napster-brugere ventede lørdag med stor spænding på, at musikbyttestedet skulle implementere den lovede screenings-teknologi, der ialt skal rydde op i godt en million musiktitler. Tiltaget var blevet lovet af Napster i fredags, som en delvis opfyldelse af rettens afgørelse, skriver Associated Press.

Natten til idag dansk tid var det dog stadig muligt at downloade Metallica og Dr. Dre samt 5600 andre titler, som Recording Industri Association of America, RIAA, havde bedt Napster om at blokere. Napsters advokat, David Boies, sagde fredag, at teknologien ville blive indført i weekenden.

På Napsters hjemmeside kan man læse en meddelse fra musikbyttestedets administrerende direktør, Hank Barry, der udtaler, at det ikke er nemt at blokere musiktitlerne. Der er tale om en særdeles kompleks og udfordrende teknologisk løsning, som er svær at håndtere for systemet. Processen er både tids- og ressourcekrævende, men vi arbejder så hurtigt vi kan, således Barry.

Stadigt flere brugere oversvømmer såvel Napsters servere som tilsvarende tjenesters på Internettet. En af Napsterserverne var i løbet af lørdagen vært for 11,000 brugere, der tilsammen delte godt 2,2 millioner musiktitler. Herunder var blandt andet Metallica's "Unforgiven", som det verdenskendte band havde bedt musikbyttestedet om at blokere.

Holdningen synes klar i miljøet. Musikbytning er kommer for at blive på den ene eller den anden måde.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs