StepStone vinder over OfiR

MediaWatch

En domstol i Køln har således afvist den appel, som OfiR havde indsendt vedrørende ophævelsen af et fogedforbud, der indtil nu har forhindret selskabet i at bruge StepStones database.

Det oprindelige fogedforbud, der ligeledes blev udstedt af en domstol i Køln, har under henvisning til den tyske copyright-lovgivning slået fast, at OfiR har benyttet StepStones database på et ulovligt grundlag og dermed skadet konkurrentens forretningsmæssige interesser. Det er nu StepStones forventning, at afgørelsen vil danne præcedens i resten af EU.

Anders Fritz-Carlsen, administrerende direktør for StepStone i Danmark, udtrykker stor glæde over udfaldet af den tyske dom og siger, at det er tilfredsstillende, at der nu er skabt retspraksis for hvornår brugen af en virksomheds database er ulovlig og dermed skadelig for dets interesser.

Fritz-Carlsen siger endvidere, at det for så vidt er iorden, at konkurrenter med flere vil oprette generelle links til forsiden på StepStones hjemmeside. Men når der ligefrem er tale om at tage specifikke produkter, såsom stillingsannoncer, så er dette et klart tegn på misbrug.

StepStone ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvilke konsekvenser afgørelsen vil få for den varslede erstatningssag mod OfiR.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter