MediaWatch

StepStone vinder over OfiR

En domstol i Køln har således afvist den appel, som OfiR havde indsendt vedrørende ophævelsen af et fogedforbud, der indtil nu har forhindret selskabet i at bruge StepStones database.

Det oprindelige fogedforbud, der ligeledes blev udstedt af en domstol i Køln, har under henvisning til den tyske copyright-lovgivning slået fast, at OfiR har benyttet StepStones database på et ulovligt grundlag og dermed skadet konkurrentens forretningsmæssige interesser. Det er nu StepStones forventning, at afgørelsen vil danne præcedens i resten af EU.

Anders Fritz-Carlsen, administrerende direktør for StepStone i Danmark, udtrykker stor glæde over udfaldet af den tyske dom og siger, at det er tilfredsstillende, at der nu er skabt retspraksis for hvornår brugen af en virksomheds database er ulovlig og dermed skadelig for dets interesser.

Fritz-Carlsen siger endvidere, at det for så vidt er iorden, at konkurrenter med flere vil oprette generelle links til forsiden på StepStones hjemmeside. Men når der ligefrem er tale om at tage specifikke produkter, såsom stillingsannoncer, så er dette et klart tegn på misbrug.

StepStone ønsker ikke på nuværende tidspunkt at oplyse, hvilke konsekvenser afgørelsen vil få for den varslede erstatningssag mod OfiR.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs